Υπηρεσίες Υγείας
Δημόσια Υγεία
Οργανισμοί
Δημόσιας Υγείας
Επικαιρότητα

25/04/2014
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών, 22 - 26 Απριλίου 2014

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (EIW) έχει ως κεντρικό μήνυμα ότι η ανοσοποίηση κάθε παιδιού είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη ασθενειών και την προστασία της ζωής. Το σύνθημα
«Πρόληψη. Προστασία. Εμβολιασμός»,
μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης μέσω της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία των εμβολιασμών.


"Δια βίου Ανοσοποίηση" θα είναι το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμών 2014, που θα πραγματοποιηθεί 22-26 Απριλίου 2014. Οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες - υπενθυμίζοντας στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αλλά και υπογραμμίζοντας τη σημασία διατήρησης της ατομικής προστασίας από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής.
Δια βίου Ανοσοποίηση
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2014 γιορτάζει την ανοσοποίηση σε όλη τη διάρκεια της ζωής, από τη νηπιακή ηλικία μέχρι το γήρας. Οι δραστηριότητες που διοργανώνονται σε εθνικό και τοπικό επίπεδο σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στην υγεία, των φορέων πολιτικής χάραξης, των γονέων, των παππούδων, κ.λπ.  σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού.
Η ανοσοποίηση προλαμβάνει 2-3 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Χωρίς εμβόλια, η παγκόσμια εξάλειψη της ευλογιάς και η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας και της ιλαράς από πολλές περιοχές του κόσμου θα ήταν αδύνατη. Νέα, βελτιωμένα εμβόλια είναι τώρα διαθέσιμα για να προστατεύσουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους εφήβους και ενήλικες. Ωστόσο, 1 στα 5 παιδιά, και πολλοί ενήλικες, είναι ανεμβολίαστοι. Η έλλειψη γνώσης σχετικά με τον εμβολιασμό είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο μερικοί ενήλικες επιλέγουν συνειδητά να μην εμβολιαστούν οι ίδιοι ή να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
Εμβολιασμός για όλους
Οι πρόσφατες επιδημίες λοιμωδών νοσημάτων έχουν δείξει μια ανησυχητική τάση των λεγόμενων " παιδικών ασθενειών", που επηρεάζουν επίσης τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες , μερικές φορές με σοβαρές επιπτώσεις. Η διατήρηση της πλήρους προστασίας σε όλη τη διάρκεια του βίου και σε όλο τον πληθυσμό σημαίνει ελαχιστοποίηση των «επίμονων» κενών στην εμβολιαστική κάλυψη, εξασφάλιση ότι οι άνθρωποι θα λάβουν αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά την ενήλικη ζωή τους και εξασφάλιση ότι οι ευάλωτοι πληθυσμοί θα λάβουν το εμβόλιο της εποχικής γρίπης.


« πίσω
© 2005 - 2019, Public-Health.gr.
3xronia_mail