Υπηρεσίες Υγείας
Δημόσια Υγεία
Οργανισμοί
Δημόσιας Υγείας
Επικαιρότητα

03/07/2014
Η Ethel Kennedy στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»

Η Ethel Kennedy, η σύζυγος του αείμνηστου Robert F. Kennedy και μητέρα της διεθνούς ακτιβίστριας Kerry Kennedy,  κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ελλάδα, επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».


H  Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την υποδέχτηκε με συγκίνηση καθώς οι οικογένειές τους συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας, και όχι μόνο. Η κυρία Βαρδινογιάννη και ο σύζυγός της, κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης, είναι ιδρυτικά μέλη του “Robert Kennedy Leadership Council”,  ενώ η κυρία Βαρδινογιάννη, συνεργάζεται στενά με την κόρη της Ethel Kennedy, τη γνωστή διεθνή ακτιβίστρια Kerry Kennedy. Επίσης το Ίδρυμα της κυρίας Βαρδινογιάννη έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το “Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights” για την εφαρμογή του προγράμματος “Speak truth to power” στα σχολεία, ενός προγράμματος  σχετικού με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην κυρία Kennedy το Τιμητικό Βραβείο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και μαζί τοποθέτησαν ένα αστέρι με το όνομα της κυρίας Kennedy, στον «Τοίχο των αστεριών» του Νοσοκομείου, πλάι στα αστέρια των υποστηρικτών του Συλλόγου.
Η κυρία Kennedy, βαθιά συγκινημένη από την τιμή που της έκανε η κυρία Βαρδινογιάννη, την αγκάλιασε και της είπε: «Τα ευχαριστώ δεν είναι αρκετά για όλα όσα έχεις κάνει. Η εξυπνάδα, το πνεύμα σου και η καρδιά σου…  Είναι σαν τη Μητέρα Τερέζα!».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας και συγγενικά πρόσωπα της κυρίας Ethel Kennedy, που την συνόδευαν στο ταξίδι της.« πίσω
© 2005 - 2018, Public-Health.gr.
3xronia_mail